Montasje: Ross Stewart/Manuel Ugarte-duell + Erik ten Hag, 14. september 2024.

Ten Hag om Ugarte-debuten:

– En kan se med en gang at han har ferdigheter som dette laget trenger

Publisert Sist oppdatert

Ikke uventet startet Manuel Ugarte på benken mot Southampton – han hadde tross alt kommet ganske sent igjen etter landslagsoppholdet i Sør-Amerika – men 23-åringen kom inn i det 73. minutt, og hadde et fint innhopp under ikke altfor utfordrende omstendigheter.

Selv om det ble en del bytter i forsvar, og det potensielt kunne blitt en kaotisk avslutning, så bidro uansett uruguyaneren til at United aldri så truet ut mot slutten. 

Etter kampen fikk Erik ten Hag spørsmål om Ugarte i flere intervjuer.

– Det er godt at vi kunne hente ham, og han viste oss med én gang hva han kan bringe til laget. Han gir oss litt kontroll på midtbanen, og har gode brytninger. Han kan være veldig aggressiv, men er også veldig rolig med ballen, sa han til TNT Sports, og la til: 

– Han gjorde et godt førsteinntrykk.

Manuel Ugarte, debuten mot Southampton, 14. september 2024.
Ugarte fikk sine første minutter i United-drakta.

Til MUTV fortalte Ten Hag om Ugartes ikke-optimale oppladning til Southampton-kampen:

– Det var ikke så enkelt for ham, for han har bare hatt to treningsøkter med laget – og bare deler av de øktene, fordi han ikke var klar til å være med på hele. Han kom tilbake fra en kamp i Venezuela, og det var en lang reise. Han er ikke 100% i kampform ennå, men det var godt å få gitt ham noen minutter for å få integrert ham i laget, og for å få erfaring med reglene og prinsippene i spillet vårt. Men en kan se med en gang at han har ferdigheter som dette laget trenger.

Høydepunkter fra 3-0-seieren:

Roste Amad

Erik ten Hag fikk spørsmål om Amad Diallo, som leverte en god kamp på høyrevingen, på pressekonferansen etter kampen.

– Amad har startet flesteparten av kampene hittil denne sesongen, for han har hatt en veldig god progresjon. Han gir mye til laget, og du [journalisten som stilte spørsmålet] nevnte ordet «intelligens». Han viste dette med og utenfor ballen. Han har noen ferdigheter som alltid er veldig godt å ha for en manager, og for et lag, sa nederlenderen.

Amad fikk den målgivende pasningen til Rashfords mål, og var også sterkt involvert i Alejandro Garnachos 3-0-mål.

Marcus Rashford feirer scoring mot Southampton sammen med Diogo Dalot og Amad Diallo.
Amad hadde den målgivende pasningen til Marcus Rashfords mål.
Powered by Labrador CMS