Erik ten Hag inspiserer gressmatta på St. Marys før kampen mot Southampton.

Slik forklarer Ten Hag valget om å starte med Eriksen og Amad

Publisert Sist oppdatert

I laguttaket overrasket Erik ten Hag kanskje mange da han har plassert både Casemiro og den mulige debutanten Manuel Ugarte på benken fra start. Christian Eriksen blir i stedet foretrukket fra start på sørkysten. 

United-manageren pratet før avspark med først MUTV, så rettighetshaver TNT Sports hvor han blant annet forklarer valget om å starte med Eriksen og Amad i tillegg til litt om vi kan forvente oss en debut fra Manuel Ugarte.

– Begge fortjener å spille. Amad presterte bra i hele sesongoppkjøringen og er i veldig god flyt. Eriksen hadde også en god sesongoppkjøring og har vært god på trening og har fortjent plassen. Han må selvsagt også forbedre seg, men det gjelder hele troppen.

– Det er vanskelig å si (om debuten til Ugarte kommer i dag). Det kommer an på kampbildet og hvordan kampen ser ut. Han har hatt to økter sammen med laget og det har ikke vært fulle treningsøkter. Han har ikke blitt kjent med alle enda og trenger tid til å bli integrert i laget, sa Ten Hag til MUTV.

– Han kommer til å ta av så fort flyten kommer

Da Ten Hag beveget seg videre til TNT pratet han om Rashford, som fortsatt venter på sitt første mål for sesongen.

– Han er på et godt sted, men han trenger et mål eller en assist. I den forrige kampen hadde han veldig gode innlegg. Hans øyeblikk vil komme, og vi er tålmodige. Når han kommer i flytsonen kommer han til å ta ordentlig av. Alle angrepsspillere ønsker å score og min erfaring er at når en angriper begynner å score så tar de av. 

Marcus Rashford beholder plassen i startelleveren selv om han ikke har levert noen målpoeng på de tre første kampene. Erik ten Hag har troen på at det snart løsner.

Journalisten fra TNT forsøkte også å få et godt svar fra Ten Hag på om Casemiro er vraket eller hva grunnen var, men nederlenderen var da klar på at Casemiro kommer til å spille mye fotball for United også i tiden fremover.

–Han kan være tilbake fra start i den neste kampen, eller kampen etter. Vi har en tropp som skal spille mange kamper, så han kommer til å spille masse fotball.

Skadesituasjonen gjør planlegging vanskelig.

Tidligere denne uken var også Rio Ferdinand på Carrington for å lage en reportasje brukt i sendingen til TNT før avspark.

Der pratet den tidligere United-stopperen med Ten Hag om sesongstarten og skadeutfordringene som gjør at det er vanskelig å holde seg til planene om en rolig introduksjon for de nye spillerne.

– Det handler alltid om resultater, men vi vet jo at vi er nødt til å bygge ting opp igjen, så er vi også inne i en overgangsfase med dette laget. Vi jobber hardt for å bedre ting så fort som mulig, men i fotballen så har man begrenset tid og tålmodighet.

– Skader gjør ting vanskeligere for man legger planer for hvordan man skal integrere nye spillere inn i laget på en metodisk riktig måte, men på grunn av den nåværende skadesituasjonen så er vi nødt til å kaste dem inn umiddelbart. 

– Du ser det for eksempel med Joshua Zirkzee, nå fordi Rasmus Højlund er skadet og Mason Mount er skadet. Da har vi måtte kaste han inn i laget. Det er også en fordel fordi han nå får en raskere utvikling og kjennskap til de prinsippene og reglene vi har for vårt spill, men selvfølgelig har det en effekt på laget siden han ikke kjenner til alle mønstrene og automatikken i laget enda.

Saken oppdateres!



Powered by Labrador CMS