TEN HAG:

- Han kommer til å vise sine kvaliteter

Publisert Sist oppdatert

Det har stormet rundt Casemiro og hans United-fremtid etter Liverpool-tapet. Men Erik ten Hag er klar på at brasilianeren fortsatt har en viktig rolle å spille.

- Vi trenger ham, det er helt sikkert. Alle kan ha en dårlig dag på jobben.

Slik innledet Erik ten Hag sitt forsvar av tidvis utskjelte Casemiro på del to av pressekonferansen før Southampton-kampen. Det er Uniteds første mulighet til å slå tilbake etter nedturen mot Liverpool.

I sentrum den gangen var Casemiro. Det er nå snart to uker siden United tapte 0-3 mot sin erkerival på Old Trafford, og spesielt Casemiro var gjenstand for mye kritikk i kjølvannet av oppgjøret. På united.no sin børs fikk han en treer, og så kom landslagspausen. 

Det har vært en lang en etter en sesongstart med én seier og to tap. 

Erik ten Hag noterte flittig i notatblokka si mot Liverpool.

- Vet hvordan han skal takle det

Ett av de store spørsmålene United-fans har stilt seg i løpet av de siste to ukene er om Manuel Ugarte, den nye midtbanesigneringen, kommer til å ta plassen til Casemiro mot Southampton. United.no-redaksjonen tror ikke det i vår vurdering av laget mot Saints. 

Og Erik ten Hags kommentarer på pressekonferansen levner ingen tvil: Han mener Casemiro fortsatt har mye å tilby. 

- Han er erfaren, og det er ikke første gang han har måttet håndtere en dårlig kamp. Men det er normalt i livet. Man har opp- og nedturer, både i livet og i livet som fotballspiller. 

En fortvilende Casemiro under kampen mot Liverpool.

Casemiro tar trolig plass på United-midtbanen mot Southampton og får dermed - i likhet med resten av United-laget - en mulighet til å slå tilbake. Mange kommer til å følge hver eneste ballberøring med argusøyne. Det vet både Ten Hag - og Casemiro. 

- For en fotballspiller er det mange som følger med og som har en mening, men han vet hvordan han skal takle det. 

Mens Casemiro har for det meste vært på Carrington den siste tiden har flere av hans lagkamerater vært i aksjon for sine respektive landslag. Noen av dem har imponert og vist seg frem, andre har hatt tyngre opplevelser. 

En av dem, Matthijs de Ligt, måtte tåle mye kritikk i sitt hjemland Nederland. 

- Ikke bekymret

Han fikk sjansen fra start mot både Bosnia & Hercegovina og Tyskland, og var involvert i flere av Nederlands baklengsmål. Mot sistnevnte motstander valgte Ronald Koeman, Nederlands landslagstrener, å bytte ham ut for å beskytte United-stopperen

Men Erik ten Hag har ingen bekymringer rundt sin nye midtstopper, som han selv kjenner godt fra tiden i Ajax. 

- Jeg kjenner «Matt» og han har en glimrende personlighet og karakter. Han kommer til å komme over dette og vil slå tilbake. Jeg er ikke bekymret for ham. Jeg vet hva slags kvaliteter han har, personligheten han har og vet at han kommer til å slå tilbake, sier Ten Hag, som påpeker: 

- Han har hatt en veldig krevende sesongoppkjøring ettersom han ikke spilte noen kamper. Den eneste kampen hans fra start var forrige kamp mot Liverpool. Med dette gikk han rett inn og startet for Nederland, uten å være i rytmen eller helt i form. Når han er det vil dere se kvalitetene hans og en annen spiller. 

Ten Hag tok seg også tid til å prate om en annen United-spiller som var i aksjon i landslagspausen. Manuel Ugarte fikk viktige minutter i beina da han spilte to av to kamper for Uruguay

Mange United-fans ivrer etter å få ham i gang i United-drakten. 

- Vi må hjelpe ham

Det gjør trolig Ten Hag også, for United-sjefen forteller at urugyaneren har vært på radaren hans lenge. 

- Jeg møtte ham som Ajax-manager mot Sporting, så han har vært lenge på radaren min. Jeg hadde ham i tankene, speideravdelingen hadde ham i tankene og vi fulgte ham. Vi vurderte ham som en som vil passe veldig bra inn i laget vårt. 

- Han kom sent inn og kommer inn i en veldig viktig posisjon der man må være et bindeledd mellom forsvarsspill og angrepsspill og angrepsspill med forsvarsspill. 

- Kommunikasjon er veldig viktig der, å veilede og lede laget. Vi må hjelpe ham, veilede han i hvordan spille den rollen. Vi vet at han allerede kan mye, han har profilen der vi tror han kan passe inn og nå må vi lære ham noen detaljer om hvordan det funker i vårt lag. 

Så får vi se om han får United-debuten lørdag ettermiddag. Men uansett hvem som spiller er det ingen som helst tvil: Her United ta tre poeng. 

Det vet Erik ten Hag også. 

- Vi jobber sammen for å være enda mer suksessfulle. I fotball må du vinne. 

Powered by Labrador CMS