Klubben ikke bekymret for brudd på PSR-reglene

Publisert Sist oppdatert

Onsdag la Manchester United ut årsregnskapet for 2023/24-sesongen, hvor det blant annet kom frem at klubben gikk i et totalt underskudd på 113,2 millioner pund.

I etterkant har united.nos økonomiekspert Bjarte Valen skrevet at United balanserer på grensen til poengtrekk, selv om det er grunn til å tro at klubben vil holde seg på riktig side.

Klubben er også overbevist om at de har holdt seg innenfor PSR-regelverket og er derfor ikke redde for poengtrekk.

Det nåværende regelverket sier at klubber kan tape maks 105 millioner pund over en treårsperiode, som blant annet Everton og Nottingham Forest i nyere tid ikke har klart å holde seg innenfor.

Uniteds samlede underskudd før skatt de siste tre årene er på 312,9 millioner pund, men det er uansett flere poster som kan trekkes fra i PSR-regnskapene. 

Fra det siste året forventer klubben blant annet å spare opptil 35 millioner pund på de 250 stillingene som nylig er blitt kuttet.

I tillegg kan klubben trolig vil kunne trekke fra eller ekskludere deler av kostnadene på 47,8 millioner pund fra selve overtakelsesprosessen, som endte med at Sir Jim Ratcliffe kjøpte seg inn i klubben i februar.



Powered by Labrador CMS