De Ligt slaktet seg selv etter landskamp: - Forferdelig

Publisert

- Jeg tror du vet hva jeg føler nå. Vi vant, men så kommer vi til det individuelle... 

Det svarte Matthijs de Ligt da han ble spurt om hvordan han hadde det etter lørdagens Nations League-kamp mot Bosnia & Hercegovina. Det var United-stopperens første landskamp siden 6. juni. Han satt på benken under hele EM. 

Lørdag fikk han sjansen i hjertet av Nederland-forsvaret sammen med Virgil van Dijk. Det endte godt for Oranje, som vant kampen 5-2, men likevel var De Ligt i det svært selvkritiske hjørnet. 

- Jeg burde ha gjort det bedre på det andre målet deres, og det er jeg klar over. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg burde ha klarert ballen, men jeg drev og tvilte underveis. Det er bare forferdelig, sa De Ligt. 

Han siktet til Edin Dzekos scoring for Bosnia & Hercegovina, da De Ligt tilsynelatende hadde god kontroll på et innlegg fra Nederlands venstreside. Men midtstopperen ble for opptatt av ball og glemte mannen, og det ga Dzeko muligheten til å avslutte alene med Nederland-keeper Bart Verbruggen. Det endte med mål imot. 

- Om jeg ikke tok vare på muligheten min? Jeg vet ikke, jeg prøver bare å gjøre mitt beste, sier De Ligt. 

United-stopperen leverte ikke sitt beste stopperspill på Bosnias første scoring heller, men der må også Virgil van Dijk ta sin del av skylden. De Ligt var nok strengere med seg selv enn de aller fleste, for Voetbal Primeur ga ham 6 av 10 på børsen.

Landslagstrener Ronald Koeman tok De Ligt i forsvar. 

- Han vet selv at han var i feil posisjon. Det burde ikke skje, men å gjøre feil er en del av fotballen. Det er ikke rettferdig å gjøre noe stort ut av det, sa Nederland-sjefen. 

Det endte uansett godt for Nederland som vant 5-2, og i samme kamp var det en annen United-spiller som viste seg fra en svært positiv side: Joshua Zirkzee scoret sitt første landslagsmål og vartet også opp med en målgivende pasning

De Ligt var en av de første som var borte for å gratulere sin United-kollega etter scoringen. 

Matthijs de Ligt og Joshua Zirkzee etter sistnevntes scoring.

Tirsdag venter en tøffere test for Oranje, som da møter Tyskland. 

Så spørs det om De Ligt får en ny sjanse i Nederland-forsvaret. 

Powered by Labrador CMS