LØRDAGENS LANDSKAMPER:

Seier for Mainoo og Maguire - Zirkzee scoret sitt første landslagsmål

Fire United-spillere er i aksjon for sine landslag lørdag. Harry Maguire og Kobbie Mainoo for England, Joshua Zirkzee og Matthijs de Ligt for Nederland. Slik gikk det.

Irland - England 0-2

Den engelske United-duoen Harry Maguire og Kobbie Mainoo spilte begge fra start mot Irland i det som var Lee Carsleys første kamp som England-sjef. Mainoo spilte 77 minutter, mens Maguire ble byttet ut etter 84 minutter.

England slo irene 2-0 etter scoringer av Declan Rice og Jack Grealish.

Maguire ble aldri satt på de helt store prøvene i Englands forsvarsfirer, mens Mainoo gjorde en god figur på den engelske midtbanen. I det 13. minutt holdt det imidlertid på å gå galt for unggutten: Han mistet ballen like utenfor egen 16-meter og i et forsøk på å vinne den tilbake dundret han inn i en motspiller og lagde frispark.

Mainoo ble belønnet med det gule kortet, men det fikk aldri noen konsekvenser og han spilte en god kamp.

Da han ble byttet ut ble han erstattet av tidligere United-spiller Angel Gomes, som fikk sin landslagsdebut. Han reise kan du lese mer om her.

Saken fortsetter under artikkelpluggen.

Nederland - Bosnia & Hercegovina 5-2

Både Joshua Zirkzee og Matthijs de Ligt spilte fra start da Nederland møtte Bosnia & Hercegovina i Nations League.

Zirkzee fikk sin første landskamp fra start, og United-spissen takket for tilliten med å score sitt første landslagsmål. Det var en litt spesiell scoring da et skudd som endret retning falt perfekt til Zirkzee som steg til værs og stanget ballen i mål via stolpen - med baksidet av hodet. Litt som det målet Javier «Chicharito» Hernandez scoret mot Stoke for United i 2011.

Bosnia utlignet noen minutter senere, men på tampen av den 1. omgangen fant Zirkzee landsmann Tijani Reijnders. Dermed mål og målgivende for Zirkzee i hans første landskamp fra start.

Zirkzee ble byttet ut i det 75. minutt og ble erstattet av Wout Weghorst. Også den tidligere United-spissen tegnet seg på scoringslisten og satte inn Nederlands fjerde scoring. Nederland vant til slutt 5-2 og Cody Gakpo og Xavi Simons scoret de øvrige målene for «Oranje».

Matthijs de Ligt spilte hele kampen på midtstopperplass. Han sviktet i markeringsspillet da Edin Dzeko scoret bortelagets andre mål, men spilte ellers en god kamp.