– United skal kjempe om ligatittelen!

Matthijs De Ligt legger bak seg en sommer med tre store begivenheter hvor den siste kom i det han signerte for United. Nå vil midtstopperen hjelpe United tilbake mot toppen.

Publisert

For den nå 25 år gamle midtstopperen som er kommet til United fra Bayern München denne sommeren startet sommeren 2024 med å gifte seg med sin Annekee Molenaar, før han var med i Nederlands tropp som tok seg til semifinale i sommerens EM-sluttspill.

På sin egen 25-årsdag signerte han for United sammen med Noussair Mazraoui. 

I et stort intervju med Premier League Productions, som nå er publisert på Uniteds hjemmesider, avslører Uniteds nummer nye nummer 4 det at en manager som han tidligere har jobbet med i Ajax var en viktig faktor for at det ble United denne sommeren.

– Ten Hag var selvsagt viktig fordi han kjenner meg godt fra før og jeg kjenner samtidig han godt. Han utnevnte meg til kaptein i Ajax og han ga meg sjanser tidlig noe som ga meg selvtillit og motivasjon til å lede laget i en så stor klubb som Ajax.

Matthijs de Ligt får instruksjoner fra Erik ten Hag før han kommer inn til debuten sin, 16. august 2024.
Matthijs de Ligt og Erik ten Hag kjenner hverandre godt og er nå gjenforent i Manchester United.

 Nederlenderen beskriver en trener som uansett hva du gjør har høye forventninger til sine spillere og at det passer hans eget motto veldig bra.

– Han er en trener som har høye forventninger og krever at du hver dag, på hver eneste trening og i hvert eneste øyeblikk er påskrudd. Dette gjelder også utenfor banen, på hvordan du oppfører deg, hvordan du tar vare på kroppen, hviler og hvordan søvnmønsteret ditt er. Det handler om disiplin. Dette passer veldig godt med hvordan jeg ser på det å være en profesjonell fotballspiller.

Med tre seriemesterskap under beltet i en alder av 25 år har De Ligt opparbeidet seg erfaring om hva det kreves å være en del av et vinnende fotballag. Nå vil han hjelpe United i sitt prosjekt tilbake mot toppen.

– Klubben har vunnet to troféer på to år, noe som er veldig bra, men jeg tror alle er enige om at en klubb som United skal være med å kjempe om tittelen i Premier League og kjempe med de andre store lagene som kjemper om tittelen. Det blir en fin utfordring å være en del av dette gode prosjektet og jeg ser frem mot å hjelpe laget så mye jeg kan.

Se hele intervjuet med De Ligt på Uniteds hjemmesider.

Powered by Labrador CMS