Dette skjedde på Deadline Day!

Publisert Sist oppdatert

Etter en deadline day preget med noen store Manchester United-nyheter er sommervinduet 2024 offisielt stengt!

En halvannen time før midnatt ble Manuel Ugarte omsider bekreftet klar, og en annen midtbanespiller som har kommet inn i løpet av kvelden er unggutten Sékou Koné.

Ut dørene på Old Trafford har Scott McTominay reist. Den skotske midtbanespilleren har etter 22 år i United forlatt klubben til fordel for Napoli.

I tillegg har ungguttene Elyh Harrison (18), Sonny Aljofree (19) og James Nolan (19) reist på utlån til henholdsvis Chester (National League North), Accrington Stanley (League Two) og Inverness (nivå 2 i Skottland).

Lørdag morgen venter vi fremdeles på bekreftelsen om at Chelsea og Manchester United ble enige om en låneavtale med forpliktelse på kjøp neste sommer for Jadon Sancho. De fleste medier melder om at avtalen er i boks, men ingen av klubbene har så langt bekreftet avtalen.

SE OGSÅ: Alle bekreftede overganger

Deadline day live:

02.55: Chelsea har fullført signeringen av Jadon Sancho, melder David Ornstein. Det skal altså være snakk om en låneavtale med en forpliktelse på kjøp på mellom 20 og 25 millioner pund basert på prestasjonsbaserte bonuser. 

02.35: Det skulle visst ta litt tid med Jadon Sancho-avtalen, men Fabrizio Romano skriver at Chelsea forventer at alt av papirarbeid ble ferdig i tide. 

02.00: Vi venter altså fortsatt på en endelig bekreftelse på om avtalen som sender Jadon Sancho til Chelsea er i boks.

01.00: United og Chelsea har frem til 02.00 skandinavisk tid til å lande Jadon Sancho-avtalen etter å ha levert inn såkalte «Deal Sheet», som er en bekreftelse på at man har kommet til enighet om en overgang innen deadline og dermed får ytterligere to timer til å overlevere alle nødvendige dokumenter til Premier League. Forventningen skal være at avtalen går i havn.

00.25: Vi tar med at Ivan Toney, som også har blitt en del koblet til United i sommer, er på vei til Saudi-Arabia. Fabrizio Romano melder «Here we go» på en overgang fra Brentford til Al Ahli verdt 40 millioner pund.

00.00. Og der er Premier League-vinduet stengt, selv om overganger fortsatt kan bekreftes i ettertid så lenge papirarbeidet er i orden. For oss er det selvsagt fortsatt spesielt spennende å følge med på om Jadon Sancho til slutt havner i Chelsea.

23.50: Like før vinduet stenger registrerer vi at Raheem Sterling, som jo har vært litt koblet til United de siste dagene, er i ferd med å melde overgang til Arsenal. The Athletics David Ornstein skriver at The Gunners jobber med å sluttføre en låneavtale og at han har ankommet treningsanlegget for den medisinske testen.

23.10: Fabrizio Romano skriver at Chelsea vil være nødt til å betale 25 millioner pund for Jadon Sancho når låneavtalen gjøres permanent neste sommer.

23.00. Det er ikke bare rundt førstelaget det skjer ting denne kvelden, for enkelte akademispillere har også flyttet på seg. Tidligere meldte vi om Sonny Aljofree (19) som reiste på utlån til Accrington Stanley, og like før Manuel Ugarte-bekreftelsen ble det klart at James Nolan (18) lånes ut til Inverness som spiller på nivå 2 i Skottland. Les mer om de to utlånene i egen sak her.

22.55: Like etter David Ornsteins melding melder Fabrizio Romano «Here we go» på Jadon Sanchos overgang til Chelsea, og at det altså blir et lån med forpliktelse på kjøp neste sommer. Dermed ser vi altså ut til å få enda en overgang i United-land helt på tampen av overgangsvinduet.

22.45: Det ser ut til at United og Chelsea kommer til enighet om en avtale rundt Jadon Sancho. David Ornstein fra The Athletic skriver med en time og 15 minutter til vinduet stenger at klubbene er svært nære en enighet.

Avtalen det skal være snakk om er et lån med et obligatorisk kjøp neste sommer, noe som gjør at Sancho i praksis selges til Chelsea. 24-åringen kommer til å skrive en langtidskontrakt med London-klubben.

22.25: Mens vi venter på Ugarte, er det fortsatt uavklart rundt Jadon Sancho en halvannen time før vinduet stenger. Tiden begynner imidlertid å renne ut for en mulig overgang til Chelsea.

22.15: For alle som venter på Manuel Ugarte-annonseringen. Den nærmer seg! Midtbanespilleren har sagt farvel til PSG, og når United selv deler denne korte videosnutten - ja, da er det bare å stålsette seg:

21.20: Scott McTominay er omsider bekreftet klar for Napoli. Les mer om overgangen her.

20.15: United har bekreftet signeringen av det 18 år gamle stortalentet Sékou Koné. Les mer i egen sak her!

19.50: United står på sitt om at Chelsea må møte deres betingelser når det kommer til kjøpsklausul og fordeling av lønn dersom det skal gis grønt lys til Jadon Sancho-overgangen, skriver Fabrizio Romano.

19.25: Alle de nødvendige papirene skal nå være signert i Scott McTominays overgang til Napoli, skriver Fabrizio Romano. I likhet med Manuel Ugarte til United venter vi bare på at denne overgangen skal bli annonsert.

18.40: Chelsea har presentert to ulike bud på Jadon Sancho, melder Fabrizio Romano. Det ene en låneavtale som inneholder en kjøpsopsjonsklausul, det andre en låneavtale med et forpliktende kjøp og med andre betingelser. Chelsea skal være enig med Sancho om de personlige betingelsene, så får vi se om det blir enighet mellom klubbene.

18.05: Ny unggutt lånes ut. Midtstopperen Sonny Aljofree (19), som har vært kaptein for U21-laget i sesongens to første kamper, skal spille for Accrington Stanley i League Two resten av 2024/25-sesongen.

17.50: Flere og flere troverdige journalister melder nå om Chelseas offisielle bud på Jadon Sancho, og at det stadig er en økende optimisme om at klubbene kan komme til enighet om en avtale før vinduet stenger. Chelsea skal ha tilbudt en låneavtale med et forpliktende kjøp, og betingelsene skal være bedre enn det Juventus tilbød tidligere - uten at det nevnes noen summer foreløpig.

17.30: Det har vært snakk om at United har utforsket mulighetene til å hente Carney Chukwuemeka fra Chelsea, men Paul Hirst i The Times skriver at det er Chelsea som har tilbudt midtbanespilleren som en del av Jadon Sancho-forhandlingene, men at United trolig ikke vil akseptere dette.

Hirst skriver også at United har avslått muligheten til å signere Ben Chilwell og også endt interessen for Raheem Sterling.

16.45: Chelsea ventes i løpet av kvelden å bli enige med Manchester United om en avtale for Jadon Sancho, melder David Ornstein i The Athletic. Det skal nå forhandles om en låneavtale med et forpliktende kjøp. Klubbene skal fortsatt ikke ha kommet til full enighet, men samtalene går i en slik retning at en avtale ventes å komme på plass.

16.30: På en travel dag med deadline day, Europa League-trekning og oppladning til søndagens Liverpool-kamp har Uno gått inn i studio i ettermiddag og snakket om siste nytt! Lytt til episoden her:

15.39: Fabrizio Romano skriver at Chelsea nå har kommet med et offisielt bud på Sancho, og at det er snakk om et lån på lignende betingelser som det Juventus kunne tilby, men at totalpakken vil være verdt mer. 

Romano skriver ikke om det vil være forpliktende kjøp som en del av avtalen.

Han har i en annen tweet skrevet at Antony ikke kommer til å gå på lån til Real Betis, og at brasilianeren ønsker å bli værende i United.

15.31: Dharmesh Sheth fra Sky Sports skriver at Jadon Sanchos mulige Chelsea-overgang per nå vil være en avtale hvor det ikke er andre spillere involvert. Samtidig skal United ha undersøkt mulighetene for en mulig separat avtale for Chelsea-midtbanetalentet Carney Chukwuemeka (20), som spilte 12 kamper for Chelsea sist sesong.

Jacob Steinberg fra The Guardian skriver også at United har vært i Chukwuemeka-samtaler, men at det per nå ikke har vært progresjon i de samtalene.

West Ham skal også være interesserte i Chukwuemeka.

15.23: Dan Ashworth har snakket med TNT Sports i forbindelse med Europa League-trekningen, og sportsdirektøren ble da også spurt om overganger, og om han var fornøyd med troppen United nå har.

– Ja, jeg er det hittil. Det er noen få som må gå, så hvem vet hva som vil skje de siste timene, men foreløpig er vi veldig fornøyde med de avtalene vi har gjort både inn og ut.

Han ble spurt om hva han kunne fortelle om Jadon Sancho og Raheem Sterling. 

– Ikke mye! Jeg har vært på trekningen, men vi har fortsatt noen timer igjen, så vi får se hva som skjer. Som sagt er jeg veldig fornøyd med forretningene vi har gjort.

– Men ville du likt å få inn noen flere? 

– Vi har et par samtaler som pågår, det er alt jeg kan si. Vi får se hva som skjer.

14.46: Erik ten Hag har snakket om flere overganger på pressekonferansen sin. Se sitater her!

13.52: Jadon Sancho har ifølge Fabrizio Romano gitt grønt lys til en Chelsea-overgang.

Han skal være lysten på å bli Chelsea-spiller, og samtaler pågår mellom Chelsea og United, og Romano gir uttrykk for at det per nå kan ligge an til at det blir en overgang.

13.26: Uniteds Europa League-trekning er klar! Se trekningen her.

13.12: Flere journalister skriver på Twitter nå at Manuel Ugarte ikke ble registert i tide til å spille Uniteds kamp mot Liverpool i helga.

United skal uansett ha følt at Ugarte ikke ville vært klar til å spille noen stor rolle på grunn av mangelen på spilletid i sesongoppkjøringen.

12.53: Uniteds talentfulle keeper, Elyh Harrison, har blitt lånt ut til Chester! Det bekrefter klubben, og dere kan lese mer i egen sak her.

12.49: Sky Sports' Dharmesh Sheth har en Jadon Sancho-oppdatering, og han skriver at United og Chelsea har kommet nærmere enighet om Sancho. Både en permanent overgang og lån skal fortsatt være muligheter.

Chelsea trenger helst å kvitte seg med spillere, og Raheem Sterling er blant spillerne som tilbys til klubber, men United jakter ikke aktivt på Sterling. De fokuserer på Sancho, og trenger ikke å erstatte ham om han drar.

Sheth sier også at Juventus ikke er forventet å gå for Sancho om ikke betingelsene endrer seg drastisk.

12.33: Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News skriver også at Arsenal er den mest sannsynlige destinasjonen for Raheem Sterling hvis han forlater Chelsea.

11.48: Kaveh Solhekol skriver på Twitter at det ser ut til at Raheem Sterling enten blir værende i Chelsea, eller blir Arsenal-spiller. Solhekol nevner ikke muligheten for United, og gir uttrykk for at Sterlings familie har det bra i London.

11.28: Vi registrerer at ex-red Sam Johnstone har signert for Wolverhampton.

10.33: Til de som eventuelt håpet på et sent forsøk på å hente Ivan Toney, så meldes det fra flere hold om at han er på vei til Al-Ahli for 40 millioner pund. Siden Victor Osimhen også er på vei dit, så ser det ut til at de bruker over 100 millioner på nye spisser i dag.

10.21: Daily Mirror skriver at United-midtstopper Sonny Aljofree er på vei til League Two-klubben Accrington Stanley på lån.

10.13: Alle signaturer skal nå være på plass når det gjelder Manuel Ugarte, hevder Fabrizio Romano, så vi går ut fra at han da også mener at Ugarte selv har signert United-kontrakten.

09.32: Ansvarlig redaktør Dag Langerød tror ikke at vi kan forvente oss veldig mye spilletid mot Liverpool for Manuel Ugarte på søndag. Les mer om det her.

09.17: Det virker på Di Marzio som om Victor Osimhen nærmer seg en overgang til Al-Ahli nå. Vi nevner ikke det fordi Osimhen ble koblet til United i fjor, men fordi Chelsea også er interesserte i Osimhen. Mon tro om dette kan gjøre mer desperate i forbindelse med Jadon Sancho...? Selvsagt veldig ulike spillertyper, men likevel noe å ha i bakhodet her.

08.48: Fortsatt litt stille (før stormen), men vi anbefaler å sette av noen minutter til å lese vår sak om Christopher Vivell, som har vært en nøkkelfigur i United i forbindelse med overgangene i sommer.

08.02: Denne er fra i natt, men Fabrizio Romano skriver at det er stillstand i forhandlingene mellom Juventus og Manchester United siden Juventus mener at United krever altfor mye for Jadon Sancho.

Juventus kommer ikke til å fortsette forhandlingene på de nåværende vilkårene, og det hevdes at det kun kan forandre seg ved flere salg nå på deadline day.

Di Marzio skriver også at Juventus har trukket fra forhandlingene.

Powered by Labrador CMS