SE BILDENE: 

Her trener Ugarte med United for første gang

Sommerens store overgangssaga er over. Manuel Ugarte er offisielt klar for Manchester United. Lørdag trente han med sine nye lagkamerater for første gang.  

Publisert Sist oppdatert
Lørdag trente Manuel Ugarte med sine nye lagkamerater for første gang.

United bekreftet overgangen på sine nettsider sent fredag kveld på deadline day og det var åpenbart at verken spilleren eller Erik ten Hag ånsket å kaste bort tid for å få Ugarte i gang. 

Lørdag trente Ugarte i solskinnet på Carrington med sine nye lagkamerater for første gang, men han skal ikke ha blitt registrert i tide til å kunne bli en del av Uniteds tropp til kampen mot Liverpool søndag. 

Hovedpersonen selv var uansett overlykkelig da overgangen var i boks fredag kveld. 

– Det er en utrolig følelse å bli med i en klubb av denne størrelsen, en klubb som jeg har beundret rundt om i verden. Prosjektet som lederskapet diskuterte med meg er utrolig spennende. Manchester United er en ambisiøs klubb og jeg er en ambisiøs spiller, forteller Ugarte.

– Lidenskapen til supporterne er noe som er veldig viktig for meg. Jeg vet hvor utrolige United-fansen er og jeg kan ikke vente med å oppleve Old Trafford. Jeg er en som er så fast bestemt på å lykkes.

– Jeg vil ofre og gi alt for lagkameratene mine. Sammen vil vi kjempe for å vinne trofeer og nå nivået som denne klubben trenger å være.

Vi må helt tilbake til slutten av juni for å finne første gang Manuel Ugarte-ryktene dukket opp, og etter flere vendinger og mye tålmodighet er uruguayaneren, to måneder senere, United-spiller. 

– Å signere Manuel var enda et av hovedmålene våre for denne sommeren. Han er en av de beste ballvinnende midtbanespillerne i verden og har en strålende fortid på både klubb- og landslagsnivå, forteller sportsdirektør Dan Ashworth.

– Hans kvaliteter, erfaring og lidenskap vil bli et flott supplement til vår sterke gruppe med midtbanespillere. Manuel er en spiller vi har fulgt nøye med på, og vi ser frem til å se den positive innvirkningen han vil ha på banen og i garderoben på vår vei mot suksess, fortsetter Ashworth.

Ifølge rapportene betaler United 50 millioner euro for midtbanespilleren, en sum kan stige med ytterligere 10 millioner euro basert på prestasjonsbaserte klausuler. PSG har også sikret seg en videresalgsklausul. 

Ugarte har skrevet under på en femårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år og 23-åringen blir Uniteds femte signering denne sommeren. 

Hva får United? 

Mens Ugarte-ryktene har svirret har united.no-redaksjonen sett på mange kamper han har spilt eller snakket med eksperter som har fulgt ham tett. Og samtlige har konkludert med at United signerer en eminent ballvinner. 

Han er ingen Kobbie Mainoo med ballen i beina, men kan sørge for at spillere som Mainoo oftere får ballen i beina. Ugarte er nemlig svært utholden, taklingssterk og flink til å lese spillet, og trives best når han får vinne ballen tilbake.

Han har blitt beskrevet som en spiller som kjenner sine egne begrensninger og som ikke har noen voldsom interesse av å bli med i angrep. Hans store styrke er at lagkameratene kan angripe uten å bekymre seg for rommet de etterlater. 

Med tanke på hvor porøs midtbanen til United var forrige sesong, kan Ugartes defensive ekspertise komme godt med. 

Ugarte, som har blitt en viktig brikke på det uruguayanske landslaget siden debuten i 2021, står med 22 landskamper for Uruguay og var blant turneringens beste under sommerens Copa America.

Der hjalp han Uruguay til seier i bronsefinalen, og det var han som scoret på det avgjørende straffesparket da Uruguay sendte Brasil ut av mesterskapet. 

Manuel Ugarte er en ballvinner. Her i aksjon mot Brasil. Til høyre i bildet: Tidligere United-spiller Facundo Pellistri.

Ville kun til United

De siste tre årene har han spilt i europeisk fotball. Han ankom portugisiske Famalicão i 2021 før han noen måneder senere ble hentet til Sporting. Der hadde han to gode sesonger før PSG la 60 millioner euro på bordet og signerte ham. 

Oppholdet i den franske hovedstaden ble imidlertid kortvarig; PSG ansatte Luis Enrique samme sommer som Ugarte ankom, og Ugarte passet ikke inn i hans ballspillende system, og nå er han altså klar for United. 

23-åringen skal ha vært ønsket av en rekke klubber denne sommeren, men ifølge rapportene har han hele tiden ønsket seg til Old Trafford og Manchester United. 

Og nå er han der. 

Velkommen til Manchester United, Manuel Ugarte! 

Powered by Labrador CMS