Ryktersaker, uke 35

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 1. september

11.30: Overgangsvinduet i England er stengt, men spillere kan fortsatt reise til Saudi Arabia og spille i Saudi Pro League. Fabrizio Romano melder "Here we go" på tidligere United-spiller Chris Smalling. Han forlater AS Roma for å spille for Al-Fahya.

Lørdag 31. august

10.30: Da er overgangsvinduet stengt i denne omgang og oversikten over det meste som skjedde med United finner du i vår DLD-spesial her!

Vi tar også med at Real Betis fikk blankt avslag på en forespørsel om å hente Christian Eriksen og Antony på lån den kommende sesongen, melder Daily Mail.

Fredag 30. august

08.09: Vi kommer i dag til å ha hovedfokus på en egen deadline day-sak heller enn den vanlige ryktesaken. Deadline day-saken finner dere her!

00.01: Det ser ut som Sofyan Amrabat forlater Fiorentina til fordel for Fenerbahce på tampen av overgangsvinduet. Fabrizio Romano skriver sent torsdag kveld «here we go». Amrabat skal spille under José Mourinhos ledelse. Klubbene har blitt enig om et lån med obligatorisk kjøp.

00.00: Da er det offisielt Deadline Day alle sammen! Overgangsvinduets siste dag. 

Torsdag 29. august

20.28: Det er bare litt mer enn ett døgn til overgangsvinduet stenger. Slik ser rykteradaren ut med litt mer enn 24 timer igjen av vinduet: 

19.42: Miguel Delaney i The Independent skriver at Arsenal har blitt tilbudt muligheten til å hente Raheem Sterling. Det er nå oppe til vurdering hos The Gunners. Mikel Arteta og Sterling har et godt forhold etter å ha tidligere jobbet sammen i Manchester City. Delaney skriver også at sjansen er liten for at Sterling ender opp i United. 

19.03: Akkurat nå er sjansen for at Jadon Sancho blir Juventus-spiller «liten». Det skriver de italienske journalistene Alfredo Pedulla og Gianluca Di Marzio. Årsaken skal være økonomien i en eventuell avtale, og det at Juventus sliter med å selge Filip Kostic og Arthur gjør at Juventus frykter at de ikke har nok midler. Dette kan imidlertid endre seg dersom Juventus får solgt Kostic eller Arthur. 

18.42: Ikke kilden vi siterer mest, men vi tar det med her: Alex Crook i TalkSport hevder at det mest sannsynlige per nå er at Raheem Sterling blir værende i Chelsea.

18.07: Midtstopperen Rhys Bennett skal tilbringe resten av 2024/25-sesongen på lån i League Two-klubben Fleetwood Town. Det bekrefter United på sine nettsider

16.40: Vi sitter vel alle og venter på at Manchester United skal bekrefte salget av Scott McTominay og signeringen av Manuel Ugarte, men ifølge James Ducker i The Telegraph må vi nok smøre oss med litt til tålmodighet. Han skriver nemlig at alt er i orden og i rute, men at bekreftelsene er ventet i morgen, altså fredag. 

15.52: Manchester Evening News' Samuel Luckhurst skriver at velplasserte kilder sier at Raheem Sterling-samtalene ikke har beveget seg videre siden tirsdagen, og at en annen kilde mener at en avtale er usannsynlig. 

Samtidig utelukkes det altså ikke helt, selv om Daily Mails Mike Keegan i går skrev at følelsen innad i United er at United blir brukt som agn for å få andre klubber til å kaste seg inn i kampen om spillere som Sterling, Ben Chilwell og Ivan Toney.

Sky Sports skriver ellers at Chelsea og Juventus fortsatt prøver å få tak i Jadon Sancho. Juventus er lystne på spilleren, men det skal være en økende følelse der om at spilleren helst vil til Chelsea. 

En kilde har gitt uttrykk for at Chelsea heller vil kjøpe ham enn å låne ham, men at alle muligheter undersøkes. Juventus er kun interesserte i et lån, hevdes det, og at United foretrekker et salg.

Chelseas forsøk på å hente Sancho er avhengig av at spillere drar – og tidligere nevnte Raheem Sterling trekkes spesielt frem i den sammenhengen. Videre skriver Sky Sports at United vil la Sancho forlate klubben helt uavhengig av hva som skjer med Raheem Sterling.

08.33: Simon Jones og Daniel Davis i Daily Mail skrev i natt at United og Chelsea fortsetter samtalene om en Jadon Sancho-overgang, og de skriver i tillegg at Ajax vurderer Christian Eriksen, mens Lazio beundrer Victor Lindelöf.

Ellers er det nok sannsynlig at en del av dagen i dag vil handle om Manuel Ugarte og Scott McTominay, og Fabrizio Romano skriver at United og Napoli har signert alle McTominay-dokumentene, og at 27-åringen fra Lancaster kommer til å være i Italia senere i dag for å signere en langtidskontrakt med Napoli.

08.28: Den troverdige BBC-journalisten Emma Sanders skriver at det ikke er noe progresjon rundt Uniteds forsøk på å signere Leicester-keeper Lize Kop til kvinnelaget. Leicester ønsker ikke å selge, og det virker sannsynlig at hun blir værende der, melder Sanders.

Mary Earps forlot United til fordel for PSG i sommer, og Lize Kop ville trolig kommet inn som andrekeeper bak Phallon Tullis-Joyce – men nå ser det ut til at United kanskje må lete andre steder om en skal signere ny keeper.

Onsdag 28. august

21.49: Det kommer flere motstridende rapporter om Jadon Sancho nå. Klokken 16.28 omtalte vi her i ryktespalten ryktet fra Fabrice Hawkins som hevdet at Sancho var svært lysten en overgang til Juventus. Nå melder Jacob Steinberg i The Guardian at Sancho vil avvente i håp om at Chelsea skal komme med et bud. Ifølge Steinberg har Juventus ikke gitt opp. 

The Guardian-journalisten skriver at Chelsea kan gjøre et fremstøt på Sancho uavhengig av om United vil ha Raheem Sterling eller ei. Vi nevner at Steinberg var journalisten som før forrige sesongs FA-cupfinale hevdet at Erik ten Hag kom til å få sparken uavhengig av utfallet i cupfinalen, noe som ble tilbakevist fra flere andre journalister. 

20.36: - Han er en fantastisk fyr, men alle managere har ulike ideer. Han er ikke den type kantspiller jeg liker. Det har ingenting med ham å gjøre, historien hans og tallene hans sier alt. Mitt råd til Raheem? Han vet akkurat hva han må gjøre. 

Det sier Chelsea-manager Enzo Maresca om United-aktuelle Raheem Sterling. Det er ikke noen ny utvikling rundt Sterling-ryktene, men Chelsea-sjefen legger i hvert fall ikke skjul på at Sterling kan finne seg en ny klubb... 

19.40: Ikke direkte United-relatert, men: Ifølge Fabrizio Romano forhandler Torino og Luton Town om en overgang for tidligere United-spiller Teden Mengi. Dersom den overgangen går i orden vil det dryppe litt på United ettersom klubbene sikret seg en solid prosentandel av videresalget da Mengi forlot United. 

16.28: RMC-journalisten Fabrice Hawkins melder at United og Juventus er enige om en låneavtale for Jadon Sancho. Ifølge Hawkins skal klubbene ha blitt enige om et sesonglangt lån med et obligatorisk kjøp. Spilleren skal selv være svært lysten på å slutte seg til Juventus. 

15.20: Utvikling i overgangssaken rundt 18 år gamle Sékou Koné. Les mer i egen sak her.

15.15: Overgangsposen til United er tom etter signeringen av Manuel Ugarte, det skriver Mike Keegan i Daily Mail på X onsdag ettermiddag. Daily Mail-journalisten skriver at det er en følelse fra innsiden av klubben av at United blir brukt som lokkemat for å få andre klubber til å agere i rundt spillere som Raheem Sterling, Ben Chilwell og Ivan Toney.

15.10: Ting endrer seg fort i fotball, men at ting endrer seg iløpet av 90 minutter når det gjelder overgangsmål er vel kanskje mer sjeldent. Miguel Delaney melder nå at United ikke ønsker å jakte en avtale rundt Ben Chilwell, men at Raheem Sterling fortsatt ses på som et alternativ. 

13.45: Chelsea ønsker seg Jadon Sancho og hittil har det virket som om London-klubben har forsøkt å sende Raheem Sterling motsatt vei. Independent-journalist Miguel Delaney skriver nå at United og Chelsea forhandler også på et annet plan, nemlig om en overgang for venstreback Ben Chilwell.

Det skal være snakk om både en separat avtale og en avtale som inkluderer et slags bytte mellom United og Chelsea for Sancho og Chilwell. United står uten en ren venstreback med både Luke Shaw og Tyrell Malacia skadet. Derfor har United-hierarkiet nå forhørt seg om det er mulig å få til en avtale rundt 27 år gamle Chilwell.

I likhet med en avtale for Sterling så vil en avtale med Chilwell være utfordrende grunnet spillerens høye lønn og det skal også være snakk om at de to klubbene tar hver sin spiller på lån den kommende sesongen.

12.40: Juventus vil komme med sitt første formelle bud på Jadon Sancho i løpet av onsdag, det skriver den italienske overgangsjournalisten Gianluca Di Marzio på sitt eget nettsted.

Tilbudet skal etter det De Marzio kjenner til være et forslag om et utlån hvor Juventus tilbyr seg å dekke deler av Sanchos lønn. United ønsker på sin side et salg eller en avtale hvor kostnadene til United holdes minimale.

12.35: TalkSport kommer med motstridende rapporter om Ivan Toney og United-samtaler. Alex Crook hevder at United er ferdighandlet med overgangen til Manuel Ugarte. United skal da ha brukt opp budsjettet sitt.

11.25: Med Manuel Ugartes overgang nært forestående skulle man kanskje tro at United var ferdighandlet? Det er ikke tilfellet om man skal tro London-avisen Standard. Malik Ouzia hevder at United har holdt samtaler med Brentford rundt Ivan Toney for å kunne komme til en enighet mot slutten av vinduet. 

Toney skal foretrekke Chelsea over United ifølge journalisten, men United skal ha holdt forhandlinger med Brentford uten å hittil ha kommet med et formelt tilbud. 

08.10: Raheem Sterling til Manchester United er en avtale som er blitt diskutert med Dan Ashworth, det skriver Telegraph. Det skal ha vært diskusjoner mellom klubbene, foreløpig på et veldig tidlig nivå, hvor det som tidligere nevnt her i ryktespalten, at Jadon Sancho går motsatt vei, som også United.no har skrevet om tirsdag.

Et stort hinder for en potensiell overgang for 29 år gamle Sterling er det finansielle. Sterling har tre år igjen av sin nåværende kontrakt med Chelsea og en avtale vil innebære at Chelsea må dekke en god del av kantspillerens lønn ut kontraktstiden med London-klubben.

Tirsdag 27. august

20.50: Litt mer rundt Jadon Sancho: Fabrizio Romano skriver at Juventus fortsatt er i samtaler med Manchester United om en låneavtale for 24-åringen som inneholder en kjøpsklausul, men at United ønsker at enkelte krav skal bli møtt, inkludert at Torino-klubben skal dekke lønnen.

I tillegg skriver Romano at Chelsea ser på mulighetene for en byttehandel der de sender Raheem Sterling sendes motsatt vei. Det vil imidlertid være opp til United om det lar seg gjennomføre.

16.10: Daily Mails Chris Wheeler skriver at Chelsea seiler opp som en seriøs utfordrer for Juventus i kampen om Jadon Sancho, men at de først må kvitte seg med noen flere spillere før de kan hente inn noen nye. En byttehandel som involverer Raheem Sterling omtales også av ham som usannsynlig, selv om det ikke kan utelukkes helt.

15.04: Steven Railston i Manchester Evening News skriver at United håper å få på plass låneavtaler for Sonny Aljofree (19) og Elyh Harrison (18) før overgangsvinduet stenger.

United mener at begge spillerne ville ha vært tjent med et utlån nå, og det er spesielt store forventninger til Harrison, som har imponert på keeperplass i akademiet. 

Han ble kåret til sesongens beste reservelagsspiller sist sesong.

11.31: Samuel Luckhurst skriver i Manchester Evening News at selv om Raheem Sterling ville vært åpen for å bli United-spiller, så er United er skeptiske til en slik avtale.

Luckhurst skriver at United heller ikke har noen planer om å prøve å få Ben Chilwell til klubben. 

LES OGSÅ: Slik tolker vi ryktene

11.24: Scott McTominay ser ut til å være på vei ut, og der kan mye skje i dag. Les mer i egen artikkel her. Ellers skal Hannibal Mejbri ha bestått den medisinske testen i Burnley.

08.28: Vi tar med denne fra i går: BBC-journalist Simon Stone skrev at United er opptatt av å få ut informasjonen om at de ikke kommer til å gi Jadon Sancho bort. De ønsker enten et salg eller lån med kjøpsforpliktelse – og Stone har ikke inntrykk av at de ønsker en avtale med Chelsea hvor Ben Chilwell går motsatt vei.

08.14: Vi starter med rapportene om at det meldes i Uruguay at Manuel Ugarte kommer til å signere i dag. Les mer i egen sak her.

Mandag 26. august

21.55: Liverpool kan hjelpe United under sommerens overgangsvindu. Dette påpekes av Manchester Evening News som viser til at Liverpool er interessert i Juventus-vingen Chiesa. Ved å få solgt Chiesa, kan den italienske klubben være mer åpne for å inngå en permanent avtale med United for Jadon Sancho

13.20: Litt mer om Jadon Sancho: Juventus har gjort det klart overfor Manchester United at de ønsker å låne angrepsspilleren, skriver Dharmesh Sheth i Sky Sports. De skal også være klar over interessen fra Chelsea. United foretrekker selv en permanent overgang, selv om et utlån ikke kan utelukkes med tanke på at Sancho fortsatt har tre år (2+1) igjen av kontrakten. 

12.25: United har planlagt formelle samtaler med Juventus om et mulig salg av Jadon Sancho, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News. Et privatfly skal etter planen ta av fra Manchester til Torino senere i dag, så får vi se om klubbene kan komme til enighet om en avtale.

12.15: Nærmer det seg noe mer rundt Manuel Ugarte, mon tro? En tweet med en timeglass-emoji fra Fabrizio Romano betyr i alle fall ofte det.

08.15: Søndag kveld skrev vi i denne saken at Chelsea ifølge Sky Sports ser på mulighetene for å hente Jadon Sancho til London. Det samme melder anerkjente Gianluca Di Marzio, og at de kan forsøke å bruke spillere som Raheem Sterling og Ben Chilwell i en mulig byttehandel for å overbevise United.

Samtidig skriver Di Marzio at Juventus fortsatt er i samtaler med Sancho, selv om lønnen gjør en mulig overgang ekstra utfordrende. 

Powered by Labrador CMS