DAVID ORNSTEIN: 

- Napoli og United enige om McTominay-overgang

Innhoppet mot Brighton kan ha vært det siste vi har sett av Scott McTominay i Manchester United. 

Publisert Sist oppdatert

Søndag ettermiddag melder nemlig pålitelige David Ornstein for The Athletic at Napoli og Manchester United er enige om en overgangssum på 30 millioner euro for Scott McTominay. 

I tillegg til overgangssummen har United sikret seg en prosentandel av et eventuelt videresalg.

United og Napoli er altså enige, og ifølge Fabrizio Romano har McTominay sagt ja til Napoli, men må bli enig med United om noen detaljer før overgangen ferdigstilles. Det skal være snakk om en sluttpakke av et slag ettersom han trolig tar et lønnskutt for å gå til Napoli. 

Aaron Wan-Bissaka hadde lignende samtaler med United da han dro tidligere i sommer. 

- Nesten i mål, skriver Romano. 

Lørdagens innhopp mot Brighton kan ha vært Scott McTominays siste i United-rødt.

McTominays navn har vært en gjenganger i ryktespaltene denne sommeren. Han har i flere uker blitt koblet til klubber som Fulham, Galatasaray og Napoli, og nå ser det altså ut til at han drar til sistnevnte. 

Skottens kontrakt med United utløper i utgangspunktet neste år, men United har en opsjon som gjør at de kan forlenge kontrakten til 2026. Likevel har dette sett ut som et godt vindu å selge McTominay i. Med mindre han hadde fått en ny kontrakt hadde verdien hans sunket, og han kommer også fra en sesong der han spilte bra for det skotske landslaget og scoret ti mål i United. 

Baner vei for Ugarte

For United representerer et McTominay salg ren profitt ettersom han er et akademiprodukt. McTominay har startet tre av tre tellende kamper i 2024/25-sesongen på benken, og ifølge rapportene blir Manuel Ugarte trolig United-spiller før overgangsvinduet stenger. 

Mulighetene for McTominay hadde med andre ord trolig blitt begrenset. 

Ifølge Fabrizio Romano baner McTominay-salget, hvis det skjer, vei for at Ugarte signeres permanent.

Lån med obligatorisk kjøp er en mulighet som har blitt diskutert mellom United og PSG, men summen United får for McTominay og måten det kan bokføres på gjør at det nå blir enklere for United å hente Ugarte permanent denne sommeren. 

McTominay har spilt 255 kamper for United siden han fikk debuten av José Mourinho i 2017.  To år senere, i 2019, scoret han sitt første United-mål. Siden har det blitt totalt 29 nettkjenninger for skotten. 

I løpet av tiden i United, som nå kan være forbi, har han vært med på å vinne ligacupen og FA-cupen. 

Hvis McTominay bestemmer seg for å dra, skal han spille under Antonio Conte, som tok over Napoli i sommer. Napolitanerne ble seriemestere i 2022/23, men hadde en grusom sesong i 23/24. De endte på 10. plass i Serie A og spiller dermed ikke i noen europeiske turneringer denne sesongen. 

Mye tyder altså på at McTominay blir Uniteds syvende salg denne sommeren. Fra før har Alvaro Fernandez, Mason Greenwood, Donny van de Beek, Willy Kambwala, Aaron Wan-Bissaka og Facundo Pellistri forlatt klubben. 

I tillegg har akademiprodukter som Will Fish og Maxi Oyedele blitt solgt. 

Powered by Labrador CMS