- Du trenger mer enn elleve spillere for å vinne fotballkamper

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 13:30 spiller United sesongens første bortekamp. Turen går til Brighton og Falmer Stadium. 

Torsdag ble den første delen av Erik ten Hags pressekonferranse sendt. 

Fredag kveld kom den andre delen og selvsagt dukket det opp flere spørsmål om situasjonen rundt Jadon Sancho, men det var tydelig på manageren at dette ikke var noe han ønsket å snakke om. Valget om å ikke starte Alejandro Garnacho forrige kamp ble også et hett tema. Her er det viktigste fra fredagens pressekonferanse.

– Verdensklasse er noe han har en lang vei å gå for å oppnå. Han har et stort potensial, 100 prosent. Men forrige sesong bidro han, og han kan være en startellever-spiller, sa Ten Hag om Garnachos rolle i klubben.

– For å ta det steget til å bli en verdensklassespiller, har han en lang vei å gå. Det starter med hardt arbeid. Det har brakt ham dit han er nå, og det vil bringe ham til å bli en verdensklassespiller, for jeg er enig i at han har potensialet.

Med flere gode spillere i troppen vil kampen om å få en startplass bli tøffere. Det ble merket allerede i åpningskampen.

– Vis det (at du fortjener en startplass) hver dag på treningsfeltet, og selvfølgelig i hvert minutt du får. Det handler ikke bare om de som starter, men også de som avslutter. Så jeg var veldig fornøyd forrige uke med de to spillerne som kom inn, Zirkzee og Garnacho, som gjorde en forskjell.

– Det er det vi trenger gjennom hele sesongen, for vi vet at vi ikke vinner med bare 11 spillere i kampene, og mellom kampene, trenger du mer enn elleve spillere for å vinne fotballkamper.

Ten Hag la ikke skjul på at det er vanskelig å kun velge ut 20 spillere til hver kamp og deretter finne de elleve som fortjener startposisjonen mest.

– Hver situasjon er forskjellig. Vi kan ikke forklare for hver kamp (hvorfor en spiller har blitt utelatt), men selvfølgelig, når en spiller har spørsmål og ikke forstår, er jeg alltid åpen for samtaler. Noen ganger tar jeg initiativet, men jeg vil ikke forklare for hver kamp hvorfor jeg har tatt de avgjørelsene jeg har måttet ta. Det er så mange, og jeg kan ikke forklare dem alle.

Powered by Labrador CMS