United bekrefter: Henter Lillestrøms trener Andreas Georgson

Andreas Georgson forlater Lillestrøm og blir en del av trenerteamet til Erik ten Hag.

Publisert Sist oppdatert

United.no erfarte tidligere fredag at Georgson hadde signert kontrakten som gjorde ham til United-trener. Senere samme kveld bekrefter United ansettelsen på sine nettsider

Svensken forlater dermed hovedtrenerjobben på Åråsen til fordel for en trenerolle i United. Han hadde sin siste arbeidsdag som Lillestrøm-trener fredag, og har forklart overfor klubben at dette var en sjanse han følte han måtte gripe, etter det united.no blir fortalt.

- I denne bransjen kan det i blant dukke opp muligheter man ikke har sett for seg, men som du føler at du vil vurdere, og det var en slik mulighet som dukket opp for kort tid siden. Muligheten til å komme til en av verdens største klubber i en veldig spennende tid hvor den sportslige organisasjonen har endret seg betydelig og hvor en veldig stimulerende rolle tilbys meg. Etter nøye overveielse for meg og familien min, har vi bestemt oss for å fortsette livene våre i England. Men det var ingen lett avgjørelse, sier Georgson til LSK sine nettsider

42-åringen blir den fjerde treneransettelsen i Manchester United på kort tid etter at Ruud van Nistelrooy, René Hake som assistenter og Jelle ten Rouwelaar som keepertrener ble hentet inn. United opplyser at Georgson skal jobbe sammen med  Darren Fletcher og Steve McClaren i rollen som førstelagstrener. 

På sin pressekonferanse i Los Angeles fortalte Ten Hag at svensken skal jobbe med individuell spillerutvikling og dødballer.

Eric Ramsay kom inn som dødballtrener i 2021, men fikk etter hvert andre oppgaver, før han forlot klubben i februar.

Georgson ble Lillestrøm-trener så sent som i desember 2023 etter at Geir Bakke hadde gått til Vålerenga og Eirik Bakke hadde ledet laget ut sesongen som vikar. Han var på en treårskontrakt, og ifølge Nettavisen utløser Manchester United trenerens utkjøpsklausul på rundt fire millioner kroner.

Georgson har en fortid i flere engelske klubber, og ble hentet til Southampton som dødballtrener av Jason Wilcox som nå er teknisk direktør på Old Trafford.

– Andreas har en fantastisk forståelse for spillestilen vi utvikler her, og at dødballer er en viktig del av det. Han er en ekte dødballekspert, uttalte Wilcox da Georgson ble ansatt i Southampton i august 2023.

Andreas Georgson avbildet som Arsenal-trener i 2020.

Tidligere har Georgson også jobbet i Brentford under Thomas Frank og i Arsenal under Mikel Arteta. Svensken startet trenerkarrieren i Malmö, og har hatt to opphold i klubben i ulike roller.

Van Nistelrooy og Hake har kommet inn i sommer som Ten Hags assistenter. Fletcher og McClaren er førstelagstrenere, mens nederlandske Jelle ten Rouwelaar er inne som keepertrener.

Mitchell van der Gaag, Benni McCarthy og keepertrener Richard Hartis er ferdig i klubben.

Powered by Labrador CMS