United i samtaler med Lillestrøm-trener

Lillestrøm-trener Andreas Georgson kan bli en del av trenerteamet til Erik ten Hag.

Publisert Sist oppdatert

Sent torsdag kveld meldte Romerikes Blad at Georgson er i samtaler med ny klubb, mens Nettavisen senere skrev at det er Manchester United som er involvert.

Det samsvarer med opplysninger united.no mottok torsdag ettermiddag. Det skal bare være detaljer som gjenstår før ansettelsen er et faktum.

Den svenske 42-åringen blir i så fall den tredje treneransettelsen i Manchester United på kort tid, og skal jobbe med Ruud van Nistelrooy, René Hake, Darren Fletcher og Steve McClaren.

Georgson ble Lillestrøm-trener så sent som i desember 2023 etter at Geir Bakke hadde gått til Vålerenga og Eirik Bakke hadde ledet laget ut sesongen som vikar. Lillestrøm ligger for øyeblikket på 8. plass i Eliteserien.

Georgson har en fortid i flere engelske klubber, og ble hentet til Southampton som dødballtrener av Jason Wilcox som nå er teknisk direktør på Old Trafford.

Slik som united.no forstår det er svensken sannsynligvis tiltenkt rollen som dødballansvarlig også i United. Eric Ramsay kom inn som dødballtrener i 2021, men fikk etter hvert andre oppgaver, før han forlot klubben i februar.

Tidligere har Georgson også jobbet i Brentford under Thomas Frank og i Arsenal under Mikel Arteta. Svensken startet trenerkarrieren i Malmö, og har hatt to opphold i klubben i ulike roller.

Van Nistelrooy og Hake har kommet inn i sommer som Ten Hags assistenter. Fletcher og McClaren er førstelagstrenere, mens det ventes at nederlandske Jelle ten Rouwelaar kommer inn som keepertrener.

Mitchell van der Gaag, Benni McCarthy og keepertrener Richard Hartis er ferdig i klubben.

Powered by Labrador CMS