ORNSTEIN OG ROMANO: 

- United jakter supertalent fra Arsenal

Husker du dansken som scoret 10 mål mot Liverpool? Det var stortalentet Chido Obi-Martin, og han var tidligere denne uken på Carrington og diskuterte en mulig overgang til United.

Publisert Sist oppdatert

Det melder to av de mest treffsikre: David Ornstein i The Athletic og Fabrizio Romano

Manchester United er ifølge de to journalistene én av flere klubber som ønsker å hente Chido Obi-Martin fra Arsenal. Det 16 år gamle stortalentet kan hentes gratis ettersom kontrakten hans med Arsenal er utløpt og The Gunners ikke har klart å bli enig med den unge spissen om en ny avtale. 

- Arsenal føler de har gjort sitt beste med et stort kontraktstilbud, skriver Romano, og legger til at følelsen innad i Arsenal er at Obi-Martin kommer til å flytte på seg. 

Ornstein skriver mye av det samme, men med mindre store ord: The Athletic-journalisten skriver at Arsenal føler de har gitt Obi-Martin et «rettferdig tilbud».

Tidligere denne uken skal 16-åringen ha vært på Carrington og sett på treningsfasilitetene til Manchester United. Der ble også en mulig overgang til de røde djevlene diskutert. 

Obi-Martin, som er ønsket av flere Bundesliga-klubber i tillegg til United, kommer til å ta en avgjørelse vedrørende egen fremtid innen kort tid, meldes det. 

Det kan hende navnet Chido Obi-Martin ikke ringer noen bjeller, men du husker kanskje at det var en del skriverier i november i fjor da en ung danske scoret 10 mål mot Liverpool? 

Vel, det var Chido Obi-Martin. 

Liverpool-ungguttene klarte rett og slett ikke å håndtere Chido Obi-Martin. Han scoret hele 10 mål i en 14-3-seier.

Han scoret totalt 29 mål på 17 kamper i U18-ligaen forrige sesong. 

Obi-Martin er fra Danmark og representerte det danske U17-landslaget i U17-EM tidligere i år. Der scoret han to mål på tre kamper, men unggutten kan også representere England og Nigeria. 

Før han ble hentet til Arsenal i 2022 spilte han for flere av de aldersbestemte lagene til FC København. 

Sir Jim Ratcliffe har tidligere i år snakket om at han ikke ønsker å hente en Kylian Mbappé, men at han heller vil finne «den neste Kylian Mbappé». Og selv om det på ingen måte er gitt at Obi-Martin blir det, er dette nok et tydelig signal fra den nye INEOS-æraen at United ønsker å satse ungt og tenke langsiktig. 

De røde djevlene får imidlertid tøff konkurranse i jakten på Obi-Martins signatur, men akkurat nå må jo United-prosjektet se ut som et fristende et. 

Powered by Labrador CMS