Manuel Ugarte i aksjon for Uruguay.

– Nære enighet mellom United og PSG

Publisert Sist oppdatert

Like etter at Leny Yoro ble offisielt klar for United torsdag klokken 21.00 kom nyheten om at United hadde kommer til enighet med Manuel Ugarte om personlige betingelser. Det var Fabrizio Romano som meldte dette først.

Lørdag kommer det en ny oppdatering. Denne gang fra franske Santi Aouna, som har vist seg som en stadig mer troverdig journalist. 

Franskmannen skriver at klubbene nå er nære enighet om en overgang og selv om det er flere klubber som er interessert i det uruguayanske midtbaneankeret så er det United som er hans førstevalg.

Fabrizio Romano følger like etter opp med at klubbene er i forhandlinger om overgangen og at det vil ta noen dager før forhandlingene går inn i en avgjørende fase.

Romano meldte torsdag kveld at kontraktsbetingelser er blitt diskutert og Ugarte skal være lysten på en overgang til United selv om United står uten Champions League-spill den kommende sesongen.

Det som gjør informasjonen ekstra interessant er at Ugarte har samme agent som det Leny Yoro har, nemlig Jorge Mendes.

Samtalene mellom United og PSG er pågående. Flere klubber skal også ha meldt seg på i kampen om uruguayaneren. 

Instagram legger italieneren til at United med stor sannsynlighet er nødt til å selge en midtbanespiller før en overgang for 23 år gamle Ugarte kan gjennomføres.

Defensivt anlagt - kan gi Mainoo større frihet

United var en av flere klubber som var interessert i Ugarte sommeren 2023, men da valgte den uruguayanske ballvinneren å gå til PSG. I debutsesongen spilte han totalt 37 kamper i alle turneringer, scoret faktisk ingen mål, men noterte seg for tre målgivende pasninger. At Ugarte ikke har tegnet seg på scoringslisten er imidlertid ingen stor overraskelse da han har ankerrollen som sin store styrke, og Ugarte er en krigertype som trives langt bedre med å sette inn harde taklinger og bryte opp motstanderens spill enn å være den som putter ballen i nettet selv. 

Ugarte er også langt mer mobil enn spilleren i United-troppen han ligner mest på i spillestilen, Casemiro, noe som kan gi hans eventuelle og sannsynlige makker, Kobbie Mainoo større frihet offensivt. 

Til tross for en god sesong i PSG er han ikke en spiller som passer som hånd i hanske i den ballbesittende spillestilen til PSG-sjef Luis Enrique. PSG skal nå ha kommet et stykke i forhandlingene med Benfica for en annen spiller United tidligere har blitt linket til, Joao Neves, som er med på å gjøre Ugarte til et salgsobjekt for PSG. 

Én av grunnene til at det ikke har skjedd mer rundt Ugarte denne sommeren er at han har vært i aksjon i Copa America for Uruguay (i tillegg til at United har prioritert jakten på en spiss og en midtstopper). I mesterskapet, der Uruguay kom på 3. plass etter å ha slått Canada i bronsefinalen, ble trukket frem av flere eksperter som en av turneringens beste. Han scoret blant annet på det avgjørende straffesparket da Uruguay sendte en av forhåndsfavorittene, Brasil, ut av mesterskapet. 

Powered by Labrador CMS