Jadon Sancho med ballen i duell med Kylian Mbappé, Paris Saint-Germain-Dortmund, Champions League-semifinale, 7. mai 2024.

SLO MBAPPÉ & CO:

Sancho og Sabitzer til Champions League-finalen

Utlånte Jadon Sancho storspilte i Dortmunds første Champions League-semifinale mot Paris Saint-Germain, og fikk mye rosende omtale etter 1-0-seieren.

Tirsdag kveld var det klart for returkampen i Paris, og igjen skapte Sancho trøbbel ved en del anledninger for PSG – selv om kamputviklingen denne gangen gjorde at Dortmund ikke la PSG under press på samme måten som sist.

Veteranen Mats Hummels sendte Dortmund i ledelsen i kampens 50. minutt (altså 2-0 sammenlagt), og Sancho ble byttet ut i det 67. minutt da han ble erstattet av en forsvarsspiller – det var ingen tvil om at planen var å stenge igjen.

Det klarte Dortmund (om enn med en del hjelp fra stolpene), og de skal dermed spille Champions League-finale på Wembley 1. juni. Finaleavansementet gir også penger i kassa for United som en del av Sancho-låneavtalen.

Motstander på Wembley blir vinneren av onsdagens kamp mellom Real Madrid og Bayern München (hvor det står 2-2 etter første kamp).

Ex-red Marcel Sabitzer spilte hele kampen for Dortmund.

Dortmund-lagbilde før Champions League-semifinalen borte mot Paris Saint-Germain, 7. mai 2024.
Marcel Sabitzer og Jadon Sancho startet begge for Dortmund da de kvalifiserte seg til Champions League-finalen.